Container Icon

"HARDAL OTU"




Hardal otunun tüylü yapraklı ve hardal sarı çiçekli otsu bir bitkidir. Hardal otu yaprakları dört köselidir. Bu köşeler oldukça kısa ve sivri uçludur. Bu bitkinin meyvelerinden elde edilen hardal tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılır.

Akdeniz bölgesinde bolca yetişmektedir.Sarı veya beyaz çiçekli olurlar. Hardal tohumlarında eterik yağı vardır. Dikkatli tüketmeliyiz bu yüzden.

Hardal Otunun Faydaları;
Hazmı kolaylaştırır.
Kabızlık problemi yaşayan kişiler için kabızlığı önleyici özelliği bulunmaktadır..
Göğüs hastalıklarında oldukça faydalıdır.
Göğsü yumuşatıcı özelliğe sahiptir.
Doğal öksürük kesicidir.
Bronşit ve zatürre şikayetlerini azaltır.
Beyne ve karaciğer gibi iç organlara kan toplanmasında kanı cilde toplamak ve ağrı kesmek için faydal sağlar.


Hardal Otu Temeği Tarifi
Topladığımız hardaları güzelce yıkıyoruz, sonra normal büyüklükte doğradığımız hardalları kaynayan suda çok yumuşak olmayacak şekilde haşlıyoruz.(bu işlem acı suyu çıksın diye). Sonra suyunu süzüp güzelce elimizde sıkıyoruz sonra soğanla bolca habaratlarla kavuruyoruz sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz.Afiyet olsun..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder